Over ons

Mijn naam is Kim Berends Kers, geboren in 1992 en vanaf mijn 19e ben ik werkzaam als gediplomeerd kynologisch instructeur. Ik ben de trotse eigenaresse van Gemaakt voor Honden en ik verzorg alle lessen op de hondenschool.

Mijn man Jeroen helpt mij met alles wat komt kijken bij het hebben van een professionele hondenschool. Hij is ook de maker van de materialen die wij gebruiken in onze trainingen en aanbieden aan andere hondenscholen.

Ik heb mijn hele leven al honden om mij heen gehad en mijn interesse voor gedrag en het trainen van honden begon al op jonge leeftijd. Zodra ik met Jeroen ging samenwonen kwamen dan ook snel Sieb en Guus bij ons wonen. Door het volgen van meerdere trainingen begon ik steeds meer over het gedrag van onze honden te leren. Ik had veel plezier in het trainen van onze eigen honden en wilde er nog veel meer over leren zodat ik hier mijn werk van kon maken en ook andere mensen kan helpen met de opvoeding en training van hun hond. Ik besloot verschillende opleidingen, lezingen, stages en workshops te volgen bij onder andere Dogvision, Quiebus en Annorlunda.

 

Schermafbeelding 2023-08-08 om 12.41.34

Ik vind het belangrijk om mijn kennis up-to-date te houden. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen over alle onderwerpen die horen bij het houden van honden. Wil je advies over het gedrag van je hond, het herkennen van pijn en/of ongemak of hulp bij het vinden van een passende voeding? ik help je graag!

Op dit moment leven wij samen met 2 honden, Guus en Josje. Guus is onze Golden Retriever en Josje is een Engelse Cocker Spaniël. Onze Labrador Retriever Sieb moeten wij helaas missen, hij is in mei 2023 overleden.

Met onze eigen honden test ik natuurlijk alle nieuwe oefeningen, materialen en parcoursen. Met Josje volg ik regelmatig lessen praktijk speuren, waarbij je hond leert zoeken naar een vermist persoon. Daar beleven we samen veel plezier aan. Met Guus doe ik iedere dag balans en coördinatie oefeningen om hem sterk en soepel te houden. Verder wandelen we veel door de Polder en hou ik er van om mijn honden dagelijks verrijking aan te bieden in de vorm van zoekspelletjes en hersenwerk.