Het Team

Kim

Mijn naam is Kim Berends, gediplomeerd kynologisch instructeur en ik ben de trotse eigenaresse van Gemaakt voor Honden. Ik verzorg alle lessen op de hondenschool. Ik heb mijn hele leven al honden om mij heen gehad en mijn interesse voor gedrag en het trainen van honden begon al op jonge leeftijd. Zodra ik met Jeroen ging samenwonen kwamen dan ook snel Sieb en Guus bij ons wonen. Door het volgen van meerdere trainingen begon ik steeds meer over het gedrag van onze honden te leren. Ik had veel plezier in het trainen van onze eigen honden en wilde er nog veel meer over leren zodat ik hier mijn werk van kon maken en ook andere mensen kan helpen met de opvoeding en training van hun hond. Ik besloot verschillende opleidingen, lezingen, stages en workshops te volgen over diverse trainingsmethodes, hondensporten en gedragsproblemen bij honden. Ook in de toekomst zal ik door blijven leren om mijn kennis bij te houden.

 

Ik doe dit natuurlijk niet allemaal alleen:

 

Jeroen

Jeroen maakt de trainingsmaterialen voor mijn lessen en voor onze winkel, ook helpt hij mij met het onderhoud van de hondenschool en alles daar omheen.

 

Sieb

Sieb is onze Labrador Retriever van 11 jaar oud. Sieb is een rustige en sociale hond die mij graag helpt tijdens de lessen, bijvoorbeeld bij de training voor reactieve honden en het socialiseren van onzekere pups. Apporteren was van nature niet zijn hobby maar toch is het gelukt door middel van clickertraining om hem met plezier te leren apporteren.

 

Guus

Guus is onze Golden Retriever van 10 jaar oud. Guus is een actieve en sociale hond maar kan het soms moeilijk vinden om met andere reuen om te gaan. Daar heb ik veel van geleerd en hij is de reden waarom ik mij nog meer ben gaan verdiepen in hondengedrag en methodes (zoals BAT) om reactieve honden te helpen. Guus vind het leuk om te helpen met het bedenken en uitproberen van nieuwe oefeningen. Hij loopt graag Hoopers parcoursen, is gek op balans en coördinatie, trucjes en jachttraining.

 

Josje

Josje is onze jongste hond, een Engelse Cocker Spaniël en ze is nu 4 jaar oud. Josje is een ontzettend vrolijk en actief hondje. Doordat ze zo klein en bewegelijk is kan het een uitdaging zijn om haar bepaalde oefeningen aan te leren. Stil zitten is niet haar hobby maar dat heeft ze gelukkig ook geleerd. Doordat dit een totaal ander type hondje is dan dat ik gewend was, leer ik hier als hondentrainer heel veel van. Met Josje doe ik graag aan jachttraining en speuren. Dit alles natuurlijk zonder dwang en druk en daar beleven we samen veel plezier aan.