Wat is BAT?

BAT staat voor Behaviour Adjustment Training en is een trainingsmethode speciaal voor honden die op straat uitvallen (blaffen, grommen, bijten) naar mensen, honden of andere prikkels. De methode is ontwikkeld om honden te helpen bij agressie, frustratie of angst. BAT geeft de hond meer controle, vergroot het zelfvertrouwen en vermindert de stress tijdens de wandelingen.

 

© Grisha Stewart, EmpoweredAnimals.com, alle rechten voorbehouden

 

Wat leer je tijdens de cursus?

De cursus bestaat uit 5 privélessen, waarvan de eerste les een 1 uur durende theorieles is en daarna 4 BAT set-ups (praktijklessen) van 45 minuten.

In de eerste privéles gaan we opzoek naar de oorzaak (de onderliggende emotie) van het gedrag en leer je de lichaamstaal van honden beter te lezen en interpreteren. We maken samen een plan van aanpak en je leert technieken die je kunt gebruiken om je hond beter te begeleiden.

In de BAT set-ups wordt er op een grote afstand gewerkt van de trigger en ervaart de hond dat uitvallen niet nodig is. De hond leert betere keuzes te maken en dat rustig en sociaal gedrag hem meer oplevert. Door de hond controle te geven wordt zijn stressniveau verlaagd en zijn omgeving minder eng. De emotie van de hond zal geleidelijk veranderen en daardoor dus ook zijn gedrag. We leren jou hoe je de hond kunt begeleiden in moeilijke situaties en hoe je de technieken tijdens jullie wandelingen kunt toepassen. Zodat jullie beide weer zonder stress kunnen wandelen.

Voor meer informatie over de trainingen of voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen.